Lista actualizată a țărilor în care poate fi folosit certificatul digital european Covid-19

0
400

Certificatul Covid-19 poate fi folosit de acum de către cetățenii UE și în Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina.

Astfel, sistemul european de certificate Covid s-a extins și pentru Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina, aceste trei țări având un acord de conectare cu sistemul informatic al UE și de reciprocitate în recunoașterea certificatelor emise.

Începând din 20 august, certificatele Covid emise de aceste țări sunt valabile și în interiorul Uniunii Europene, iar certificatul digital european poate fi folosit pentru a intra pe teritoriul celor trei țări.

Lista țărilor crește constant și sunt stabilite standarde la nivel internațional, spune sursa citată, adăugând că acest lucru va ajuta la facilitarea călătoriilor în condiții de siguranță, dincolo de granițele Uniunii Europene.

Începând din 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat în Uniunea Europeană sunt recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale COVID. Obligativitatea prezentării certificatului digital se referă numai la țările care cereau la trecerea frontierei astfel de documente – adeverință de vaccinare, teste PCR / antigen sau dovada imunizării, precum și la întoarcerea în România din state aflate pe listele galbenă și roșie, conform Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Sursa: Libertatea Zilei