Fraudă la Bacalaureat în 5 județe. Subiectele au apărut pe internet

0
332

Și anul acesta, la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, au fost constatate fraude. De data aceasta, în 5 licee din 5 județe elevii au încercat să „fenteze” examenul maturității.

Anul acesta subiectele au apărut pe internet la scurt timp după începerea examenului,

Fotografiile au apărut pe grupul intitulat Bacalaureat 2021-2022.  În imagini se pot vedea inclusiv profesorii supraveghetori care stăteau la catedră. În comentariilor postărilor se pot vedea și rezolvările subiectelor.

„Este vorba despre Liceul tehnologic Panait Istrate din Brăila, Liceul tehnologic Nicolae Rucăreanu din Brașov, Liceul cu program sportiv din Târgu Jiu și Liceul tehnologic Constantin Brâncuși din Craiova.

Este vorba de o fraudă care va fi sancționată la cel mai înalt nivel. Elevii care n-au înțeles că n-au acces cu mijloace de comunicare în sala de examen vor fi eliminați din examen și două sesiuni nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen. Am popularizat importanța respectării regulilor de etică.

Cei care n-au înțeles vor plăti. Candidații vor fi eliminați cu siguranță. Sunt deja identificați”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Miercuri, absolvenții de clasa a XII-a au susținut proba scrisă la alegere a profilului și specializării, respectiv la Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică. La sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2021 sunt înscriși 39.000 de elevi.

Sursa: Libertatea Zilei