Avertisment pentru turiști! Restricții prelungite pe o insulă grecească

0
572

Pe insula grecească Creta au fost prelungite restricțiile anti-pandemie.

De miercuri, guvernul grec a impus o nouă interdicţie de circulaţie nocturnă în provincia Retino, din Creta.

De asemenea, au fost extinse pentru încă o săptămână actualele restricţii din regiunile Chania şi Heraklion.

Deşi sezonul turistic este la vârf, în Creta a fost interzisă circulaţia între orele 01:00 şi 06:00 dimineaţa. De asemenea, muzica este interzisă în localuri 24 de ore din 24.

Guvernul a luat această decizie în urma unui nou record de cazuri înregistrat marţi în Grecia, cu 4.206 de îmbolnăviri, cea mai ridicată cifră din aprilie şi una dintre cele mai mari înregistrate de la începerea pandemiei de COVID-19.

Deşi cele mai ridicate cifre sunt raportate de Atena şi Salonic, insula Creta a înregistrat în ultimele săptămâni o escaladare a cazurilor care a făcut ca paturile de la terapia intensivă să fie ocupate în proporţie de 90%.

„Mă cutremură gândul la ceea ce se va întâmpla când va veni frigul”, a scris pe reţelele de socializare directorul Unităţii de terapie intensivă de la Spitalul Venizelio din Heraklion, Anestis Kiulpalis.

El s-a declarat îngrijorat că încă de la începerea celui de-al patrulea val de COVID-19 sistemul public de sănătate din insulă „a ajuns la limită”, cu paturile de la terapia intensivă ocupate aproape complet.

De la începerea pandemiei, Grecia a înregistrat 543.749 de cazuri de ifnectări.

Sursa: Libertatea Zilei