Țara care abia din 2022 își va redeschide granițele pentru persoanele vaccinate

0
305

O țară își va redeschide, din anul 2022, frontierele pentru persoanele vaccinate anti-coronavirus.

Guvernul Noii Zeelande intenționează să permită intrarea în țară fără obligativitatea carantinei călătorilor vaccinaţi din ţările în care rata de infectare este mică.

Noua Zeelandă şi-a închis frontierele internaţionale în martie 2020. Țara va începe să ridice restricţiile de intrare în ţară din primul trimestru al anului viitor, scrie EFE, citată de Agerpres.

Redeschiderea se bazează pe un model individualizat ce plasează sosirea călătorilor din străinătate în trei categorii de risc: scăzut, mediu şi înalt care merge de la intrarea liberă la obligativitatea unei carantine de 14 zile în centre abilitate de guvern, precum luarea în considerare a statutului de vaccinare.

„Categoria de risc scăzut va permite scutirea de carantină a călătorilor vaccinaţi care s-au deplasat în ţări cu risc scăzut”, notează într-un comunicat premierul ţării, Jacinda Ardern.

Totuşi, cei care vin din ţări cu risc mediu sau înalt trebuie să stea în carantină timp de 14 zile, deşi autorităţile au în vedere să permită unor persoane infectate să-şi petreacă perioada de izolare în propriile locuinţe.

 

Sursa: Libertatea Zilei