Aceste persoane NU trebuie să se vaccineze împotriva coronavirusului

0
344

Hipersensibilitatea la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului este contraindicația valabilă pentru toate cele 4 vaccinuri aprobate, transmit, luni, reprezentanții CNCAV. Trebuie să amâne vaccinare și persoanele care au o infecție sau o afecțiune febrilă.

Hipersensibilitatea la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului este contraindicația valabilă pentru toate cele patru vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană, spun cei de la CNCAV, în ceea ce privește contraindicațiile vaccinurilor împotriva coronavirusului.

Potrivit CNCAV, și cei care urmează un tratament cu anticoagulante sau care au trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare se pot vaccina.

 „În mod similar oricărui vaccin, acesta va fi administrat cu prudență pentru a evita apariția sângerărilor/echimozelor. Recomandăm să informați personalul din centrul de vaccinare”, spun cei de la CNCAV.

Vaccinarea trebuie amânată în cazul persoanelor care prezintă o afecțiune febrilă severă acută sau infecție acută.

„Totuși, prezența unei infecții minore și/sau creșterea ușoară a temperaturii nu constituie un motiv de amânare a vaccinării”, potrivit sursei citate.

 

Sursa: Mediafax