Ministrul Justiției: Am convingerea că dosarul 10 August nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluției

0
321

Ministrul Justiției, Stelian Ion, spune că suntem la limita noțiunii de durată rezonabilă de soluționare a dosarului 10 August și că are „convingerea” că acesta nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluției, și „vom putea afla curând adevărul”.

„Am așteptarea unei anchete corecte, rapide și în urma căreia să aflăm adevărul foarte clar în dosarul 10 august.

Cred că suntem la limita noțiunii de durată rezonabilă de soluționare a acestui dosar. Trei ani de zile în care opinia publică a așteptat o soluție în acest caz reprezintă o perioadă lungă de timp și există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar.

În acest moment, dosarul este redeschis și se află la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă solicitări prin care se cere să se constate că s-a tergiversat soluționarea dosarului.

Dacă instanța va considera că s-a depășit durata rezonabilă, se va stabili o bornă în timp până când ar trebui să se finalizeze acest dosar.

Am convingerea că dosarul 10 august nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluției, și vom putea afla curând adevărul”, a transmis marți Stelian Ion.

 

Sursa: Mediafax