Reguli noi pentru elevi și profesori! Certificatul Covid, obligatoriu înainte de a intra la cursuri

0
252

Au fost stabilite reguli noi pentru elevi și profesori. Înainte de a intra la cursuri, atât elevii cât și dascălii sunt obligați să prezinte un certificat Covid-19.

La 5 absențe nemotivate de la cursuri, profesorii riscă să nu-și mai primească salariul. Decizia a fost luată, joi, de Guvernul italian.

Condiția de a intra la cursuri este fie vaccinare anti-Covid, fie efectuarea unui test negativ, fie prezentarea dovezii că au trecut prin boală.

Conform Reuters, certificatul devine obligatoriu pentru cei care călătoresc cu trenul, avionul, vaporul sau cu autocarul.

Încercând să accelereze vaccinarea populației pentru a combate varianta Delta, mult mai contagioasă, guvernul a dispus deja ca certificatele să fie cerute pentru accesul în restaurante, cafenele, baruri sau alte locații, măsura intrând în vigoare de astăzi.

Joi, în ciuda unor discuții în coaliția de guvernare și a unor proteste de stradă, Cabinetul Mario Draghi a extins obligativitatea prezentării certificatului verde pentru profesori, studenți și pentru călătoriile pe distanțe lungi, măsura urmând să intre în vigoare de la 1 septembrie.

Profesorii nu vor putea munci dacă nu prezintă acest certificat, iar după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți.

Italia urmează astfel exemplul Franței, prima țară din UE care a impus prezentarea unei dovezi privind vaccinarea, testarea negativă sau imunizarea în urma bolii, în diferite locații publice.

Sursa: Libertatea Zilei