Anunț pentru românii care pleacă în vacanță în Bulgaria! Țara va intra în zona portocalie

0
410

Toți românii care pleacă în vacanță în Bulgaria trebuie să știe că țara de la malul Mării Negre va intra în zona portocalie. Vor fi aplicate noi măsuri anti-pandemie.

 „În prezent, vor fi intensificate controalele antiepidemice la interior, unde se adună mulți oameni. Sunt vizate în principal cluburile din stațiuni, acolo unde există suspiciuni că nu sunt respectate măsurile”, a declarat dr. Dimitar Petrov, ministrul adjunct al Sănătății.

„Nu se poate ca într-un local cu 200 de locuri să avem 2.000 de persoane în interior. De asemenea, unitățile amenajate în aer liber, unde se adună multe persoane, vor avea probabil anumite restricții. Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu ridică astfel de probleme, sunt în aer liber și bate vântul”, a mai spus Petrov.

El a mai precizat că valorile de trafic au crescut foarte mult, inclusiv din cauza turiștilor care tranzitează Bulgaria.

„Există mari aglomerări la granițe, așa că a doua direcție pentru controale este această zonă, la locuri de recreere, benzinării și restaurante de tip fast-food”, a mai precizat dr. Dimitrov.

 

Sursa: Libertatea Zilei