Călătoriți în Grecia? Ce trebuie să știți înainte de a pleca în vacanță

0
316

A fost actualizată lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Grecia a in trat în zona roșie din cauza ratei mare de infectare cu Covid-19.

Persoane care vin din Grecia nu intră în carantină la sosirea în România dacă sunt vaccinate.

 „Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi,  29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat(…)Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, a transmis, joi, CNSU.  

Noile reguli se aplică de la 1 august.

„Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai transmis CNSU.

Au intrat în zona roșie:

Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;

Au intrat în zona galbenă:

  • din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;
  • din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;

Au intrat în zona verde:

Oman, Paraguay şi Uruguay.

 

Sursa: Libertatea Zilei