Bilanțul campaniei de vaccinare anti-Covid în UE: 70% dintre adulți au fost vaccinați cu cel puțin o doză

0
321

Bilanțul campaniei de vaccinare din Uniunea Europeană arată că 70% din populația adultă a fost vaccinată anti-Covid cu cel puțin o doză de ser.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că 57% din populația UE este complet imunizată.

„Uniunea Europeană s-a ținut de cuvânt și a făcut ceea ce trebuia. Ne-am propus să protejăm 70% dintre adulții din UE cu cel puțin o doză de vaccin în luna iulie. Astăzi ne-am atins obiectivul. Iar 57% dintre adulți sunt deja pe deplin protejați cu două doze de vaccin. Aceste cifre plasează Europa printre liderii mondiali.

Procesul de recuperare a decalajelor a fost foarte reușit, dar trebuie să continuăm eforturile. Varianta delta este foarte periculoasă. Prin urmare, fac apel către toți cei care au posibilitatea să se vaccineze. Pentru propria sănătate și pentru a-i proteja pe ceilalți.

UE va continua să furnizeze cantități suficiente de vaccinuri”, arată mesajul președintei Comisiei Europene.

În ceea ce privește vaccinarea anti-Covid în România, până la acest moment, doar 31% din populația adultă a primit cel puțin o doză de vaccin, iar procentul celor cu schemă completă este de 30%.

În urmă cu o săptămână, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) anunța că acoperirea vaccinală nu depășește 40% la nicio grupă de vârstă în România, iar din categoria cu cel mai mare risc, doar un român din 3 s-a vaccinat. Aceasta, în condițiile în care atât OMS, cât și oficialii din România vorbesc despre un nou val al pandemiei.

Sursa: Adevarul Zilei