Nicolae Ciucă: Pentru noi înseamnă 19 ani în care Armata Română și-a îndeplinit misiunea

0
285

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării a declarat, miercuri cu ocazia ceremoniei militare a încheierii misiunii Armatei Române în Afganistan, că Armata Română și-a îndeplinit această misiune cu succes.

Armata Română a încheiat misiunea din Afganistan

„Acest eveniment este organizat pentru a marca încheierea participării Armatei Române la misiunea din Afganistan. Practic este o replică a unei activități similiare pe care am executat-o și la finalul participării Armatei Române în misiunea din Irak.

Pentru noi înseamnă 19 ani în care Armata Română și-a îndeplinit misiunea, în care a putut să dovedească membrilor coaliției la început și ulterior, către cea de-a doua jumătate a misiunii aliaților, că în militarul român regăsește un aliat de încredere, capabil să își îndeplinească misiunea și care nu a ezitat să își asume orice zonă și orice misiune pentru a da cu adevărat relevanța prezenței trupelor coaliției sau aliate în operații.

De asemenea, înseamnă 27 de militari care și-au pierdut viața și memoria lor trebuie păstrată onoată, cinstită de câte ori avem ocazia. Înseamnă peste 200 de răniți, înseamnă 37 de contingente care s-au rotit în teatrul de operații, însemnă lideri militari care au învățat luptă și cum să își planifice și să își conducă subunitățile. Înseamnă un set de lecții învățate pentru Armata Română în ceea ce privește aigurarea și sprijinul logistic la distanță medie și mare.

Sunt foarte multe elemente care fac obiectul analizei specifice la nivelul instituției militare. Toate reprezintă o misiune pe care Armata Română și-a îndeplinit-o cu succes”, a declarat Nicolae Ciucă, la o emisiune TV.

 

Sursa: Adevarul Zilei