O ceașcă de cafea ar scădea cu 10% riscul de infectare cu Covid-19- STUDIU

0
309

De-a lungul pandemiei de coronavirus, oamenii de știință au efectuat o mulțime de studii pentru a căuta moduri în care ne-am putea proteja de acest virus ucigaș. Se pare că una dintre metode este mai aproape de noi decât am fi crezut.

Una dintre băuturile fără de care diminețile noastre ar fi „moleșite”, mai exact cafeaua, ar putea scădea cu circa 10% riscul de a face Covid-19, conform unui studiu citat de ahmedabadnews.ro.

Consumul unei ceşti sau două de cafea pe zi poate scădea riscul de infectare cu noul coronavirus. Cafeaua conţine antioxidanţi şi are proprietăţi anti-inflamatorii. Consumul de cafea este corelat în mod pozitiv cu biomarkeri antiinflamatorii precum interleukina şi citocine multifuncţionale (cu rol în întreţinerea, repararea şi întărirea celulelor).

Şi legumele sunt importante în creşterea imunităţii anti-COVID. Legumele crude sau gătite (exclus cartofii) scad riscul de infectare cu SARS-CoV-2. La polul opus, consumul de carne procesată (chiar şi câteva zeci de grame per porţie) este asociat cu un risc mai mare de contractare a virusului,

Autorii studiului arată, totodată, că există o legătură directă între consumul de cafea şi un risc mai scăzut de pneumonie la persoanele în vârstă.

Cercetarea a fost realizată pe 40.000 de adulţi din Marea Britanie.

 

Sursa: Adevarul Zilei