Kelemen Hunor, despre Stelian Ion: A cam luat-o pe arătură!

0
287

Președintele UDMR îi răspunde lui Stelian Ion în scandalul din coaliție legat de desființarea Secției Speciale. Argumentele ministrului Justiției pe tema SIIJ nu au substanță, „a luat-o pe arătură”, a declarat la RFI vicepremierul Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a explicat poziția UDMR pe tema desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, după ce ministrul Justiției Stelian Ion a acuzat UDMR că face jocurile unor „vecini” care nu vor ca România să intre în Schengen.

„Vom discuta în continuare și încercăm să găsim o soluție. Eu am mai avut o propunere, un compromis, despre acest lucru nu a vorbit nimeni în aceste zile, dar deocamdată nu am un răspuns la această propunere din partea colegilor. Eu luni, la discuțiile din coaliție, am spus în felul următor: dacă trece amendamentul nostru, vom vota în plen desființarea SIIJ și atribuțiile trec la Procuratura Generală și hai să lăsăm așa un an de zile, să vedem cum funcționează și când vom dezbate, când vom aproba legile justiției se pot face nuanțele și dacă sunt necesare, schimbările dorite. Dacă funcționează la Parchetul General, atunci sigur, putem merge mai departe. Dacă nu trece amendamentul nostru, atunci vom vota varianta Guvernului”, a declarat vicepremierul.

 Kelemen Hunor a taxat declarațiile ministrului Justiției.

„Eu am văzut o oarecare rigiditate sau chiar o inflexibilitate uriașă că ori faceți așa cum spunem noi ori sunteți dușmanii Justiției. Văd că unii când nu mai au argumente, atunci o iau pe arătură foarte repede”.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.