Un fost tenisman este acuzat de sexism. Acesta a spus despre prietena altui jucător că este „foarte drăguţă”

0
327

Fostul tenisman Boris Becker este acuzat de sexism în Marea Britanie. Acesta a spus despre prietena jucătorului maghiar Marton Fucsovics că este „foarte drăguţă”.

Boris Becker este acum comentator pentru BBC. Conform informeazămirror.co.uk, Becker a văzut-o pe partenera lui Marton Fucsovics în tribune, în timp ce jucătorul evolua cu Novak Djokovic pe terenul central în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

„Ei spun că au cele mai frumoase femei în Ungaria. Nu ştiu asta, dar cu siguranţă este foarte drăguţă”, a spus Becker când Anett Boszormenyi a apărut pe ecran.

Becker a comentat alături de John Inverdale. Partenerul său s-a abţinut să reacţioneze la această remarcă despre domnişoara Boszormenyi.

Acesta a fost mai demult criticat pentru că a spus despre fosta jucătoare Marion Bartoli că nu este vreo „frumuseţe” şi că „nu va fi niciodată o Şarapova”.

În schimb, Inverdale a făcut glumă, spunând: „Are un nume destul de potrivit pentru partenera unui jucător de tenis, este întotdeauna bine să ai un partener numit Anett.”

„Organizaţia caritabilă Women in Sport a lucrat timp de decenii pentru a schimba cultura sportivă, inclusiv pentru a pune capăt transformării femeilor în obiecte. Când doi bărbaţi se simt confortabil vorbind despre femei în acest fel, nu contează dacă în direct la televiziune, arată că mai sunt multe de făcut. Avem nevoie ca toată lumea să înţeleagă cum asta ate impact asupra femeilor şi fetelor. Nu ar trebui să inspirăm următoarea generaţie de fete să facă sport, mai degrabă decât să vorbim despre cum arată femeile?”, a spus Stephanie Hilborne, CEO Women in Sport.

Sursa: Adevarul Zilei