Se vrea desființarea SIIJ! Comisia de la Veneția susține demersul ministerului Justiției

0
284

Comisia de la Veneția susține desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în forma propusă de ministrul Justiției Stelian Ion.

 „Comisia de la Veneţia salută intenţia autorităţilor române de a reforma sistemul judiciar şi de a reda atribuţiile procurorilor de la DNA şi DIICOT şi înţelege faptul că primul pas urgent în această reformă mai largă este desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor comise de magistraţi”, potrivit comunicatului transmis, citat de Mediafax.

Pe pagina de Facebook a USR PLUS a fost postat un mesaj prin care se confirmă că desființarea SIIJ este susținută de Comisia de la Veneția.

„Este oficial! Comisia de la Veneția susține desființarea Secției Speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie în forma propusă de Stelian Ion, ministrul Justiției. Competențele de corupție trebuie să revină la DNA, iar amendamentele la Lege trebuie eliminate.

Înființarea acestei structuri, din ordinul lui Liviu Dragnea, al cărei singur scop a fost din prima clipă intimidarea magistraților incomozi și protejarea infractorilor, a fost criticată de la bun început de toate instituțiile europene. Prin urmare, avizul de astăzi nu este surprinzător.

Mesajul Comisiei de la Veneția este unul foarte clar: „primul pas urgent” în procesul de reformare a justiției este desființarea SIIJ.

În plus, Comisia de la Veneția recomandă eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaților, deoarece „ridică numeroase semne de întrebare atât pe conținut, cât și pe procedură”.

Așadar, Parlamentul primește astăzi undă verde de la Comisia de la Veneția pentru a desființa această anomalie din sistemul de justiție, obiectiv asumat de USR PLUS din primele clipe.

Sperăm ca proiectul Ministerului Justiției, condus de Stelian Ion, să fie adoptat cât mai curând în Parlament, în forma inițială, astfel încât să nu fie transformată Secția actuală într-o altfel de SIIJ, cu altă denumire, în cadrul Parchetului General.

Reparăm tot răul făcut în Justiție de PSD. Continuăm!”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.