Contestațiile la BAC se depun până la ora 18.00

0
287

Elevii nemulțumiți de notele acordate la examenul de Bacalaureat 2021 pot depune contestații luni, 5 iulie, începând cu ora 12:00, până la ora 18:00.

Acestea vor fi soluționate în intervalul 6-9 iulie.

Contestațiile la BAC fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, fie se transmit prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp.

„Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Contestația se depune printr-o cerere care conține și o declarație-tip în care se menționează că absolvenții au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Cererea pe care elevul trebuie să o depună conține numele candidatului, CNP-ul, seria și numărul de buletin, școala absolvită, profilul și specializarea.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.