Dr. Mahler: Pacienții nevaccinați, infectați cu varianta Delta, au mai multă nevoie de spitalizare decât cei infectați cu alte tulpini

0
347

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, avertizează că, dacă vom fi loviți de un val patru al pendemiei, situația va fi dificilă în localitățile unde rata de vaccinare este scăzută.

Specialistul atrage atenția că și persoanele vaccinate pot transmite coronavirusul și că, din datele existente, varianta Delta a coronaviruslui necesită mai multă asistență medicală în rândul pacienților nevaccinați decât celelalte variante.

„Valul patru devine o certitudine în foarte multe state care nu sunt foarte departe de România. Vedem Rusia, care se confruntă cu un val de infectări, Marea Britanie, Spania, începe să crească numărul de cazuri și în Italia și Germania, cu tulpina Delta, și se pare că sunt câteva focare și în Grecia. E o realitate pe care o așteptam, probabil, cu toții, dar nu trebuie să uităm că și aceste state, care se confruntă acum cu acest val de infectări au populație vaccinată”, a declarat Beatrice Mahler miercuri, la Digi24.

Ea spune că există o diferență clară de vulnerabilitate în fața tulpinii Delta a coronavirusului între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. În cazul acestora din urmă, varianta Delta este mai agresivă decât celelalte variante.

„Ce e bine în Marea Britanie este că persoanele infectate nu ajung să preseze sistemul de sănătate, pentru că formele de boală la persoanele vaccinate sunt mult mai ușoare. Însă asta nu înseamnă că ele nu pot transmite infecția persoanelor nevaccinate, iar cei care sunt nevaccinați și au o infectare cu varianta Delta se pare că au nevoie de asistență medicală în procent mult mai mare decât la celelalte tulpini”, a mai precizat dr. Mahler.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.