Klaus Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European

0
282

Klaus Iohannis va participa, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.

Printre principalele teme de discuții se numără coordonarea la nivelul UE în contextul pandemiei de COVID-19 și procesul de redresare economică a UE.

Klaus Iohannis se va întâlni cu mai mulți lideri europeni. Liderii de state vor discuta despre gestionarea fenomenului migrației, relațiile externe ale UE.

Se va discuta în special relația UE cu Turcia, în contextul situației din Mediterana de Est, și relația cu Federația Rusă.

Președintele României va participa și la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum și progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.

Totodată, în marja Consiliului European, liderii Uniunii Europene vor avea o întâlnire cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, reconfirmat pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea organizației. Agenda de discuții va cuprinde subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, pacea, dezvoltarea și redresarea globală post COVID-19.

Sursa: Adevarul Zilei