Vești proaste pentru suporteri! Doar persoanele vaccinate au voie pe stadion

0
287

Doar persoanele vaccinate anti-coronavirus vor putea intra la meciurile Cupei Mondiale Qatar 2022.

Qatar poartă negocieri pentru a achiziţiona un milion de doze de ser. Prin această cantitate ar trebui asigurată imunizarea la scară largă a celor care intră în ţară.

Premierul Şeic Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani, spune că este încrezător că majoritatea ţărilor îşi vor vaccina cetăţenii până în toamna anului viitor.

Conform Reuters, Qatar va găzdui turneul final al CM 2022 în luna noiembrie. FIFA se aşteaptă ca meciurile să se desfăşoare cu tribunele pline.

„Negociem în prezent cu o companie care să ne furnizeze un milion de doze de vaccin pentru a imuniza şi vaccina pe cei ce vin în Qatar”, a declarat Şeicul Khalid bin Khalifa pentru agenţia naţională QNA, fără a preciza despre ce firmă este vorba.

În prezent, cetăţenii şi rezidenţii din Qatar au fost imunizaţi cu vaccinuri Pfizer şi Moderna. Rata de vaccinare din această țară a ajuns la 50,8%.

Cupa Arabiei 2021, găzduită de Doha în decembrie, va reflecta capacitatea Qatarului de a găzdui evenimente majore, a adăugat Şeicul Khalid bin Khalifa.

Pentru Cupa Mondială 2022, se mai lucrează la trei stadioane, inclusiv Lusail, care este finalizat în proporţie de 90% şi va găzdui finala competiţiei.

 

Sursa: Adevarul Zilei