Stadionul din Munchen nu va fi iluminat în culorile curcubeului. Decizia UEFA

0
316

UEFA a decis ca stadionul din Munchen să nu fie iluminat în culorile curcubeului în timpul meciului Germania-Ungaria.

UEFA se opune ca stadionul Allianz-Arena din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului la meciul Germania-Ungaria de la EURO 2020 care are loc miercuri.

UEFA a refuzat cererea autorităţilor din Munchen. Oficialităţile din Munchen doreau acest lucru pentru a arăta „solidaritatea cu comunitatea LGBT din Ungaria”.

„UEFA este o organizaţie neutră din punct de vedere politic şi religios. Dat fiind contextul poltic al acestei cereri – un mesaj vizând o decizie luată de Parlamentul maghiar – UEFA trebuie să refuze această cerere”, a anunţat forul european.

Primarul din Munchen, Dieter Reiter, a cerut permisiunea UEFA să facă acest lucru miercuri, când va avea loc partida Ungaria-Germania, în semn de protest față de o lege propusă de partidul premierului Viktor Orban și votată de Parlamentul de la Budapesta.

Conform Euronews, legea adoptată săptămâna trecută în Ungaria a eliminat toate mențiunile referitoare la comunitățile gay și transgender din programa școlară. UEFA a pornit chiar o anchetă pentru homofobie și rasism în acest sens.

 

Sursa: Adevarul Zilei