Acuzații de rasism și homofobie! UEFA a deschis o anchetă

0
320

UEFA a deschis o anchetă ca urmare a unor evenimente care au avut loc la primele două meciuri disputate de Ungaria la EURO 2020. Acuzațiile sunt de rasism și homofobie.

UEFA a deschis p investigaţie disciplinară cu privire la un banner homofob afișat, marţi, la Budapesta, în timpul partidei Ungaria-Portugalia (0-3).

De asemenea, la meciul Ungaria-Franţa (1-1) suporterii maghiari au scandat mesaje nepotrivite.

Conform AFP, forul european a desemnat un inspector de etică şi disciplină pentru a investiga „potenţiale incidente discriminatorii pe Puskas Arena din Budapesta”.

Investigaţiile referitoare la meciul Ungaria-Portugalia sunt legate de un banner homofob. Incidentul a fost denunțat de reţeaua antidiscriminare FARE.

Trebuie menționat faptul că UEFA intenţionează să mute la Budapesta semifinalele şi finala, meciuri care sunt programate la Londra. Decizia va fi luată în cazul în care guvernul britanic nu va acorda scutiri de carantină pentru suporteri şi pentru invitaţii UEFA care vor asista la meciuri.

Ungaria a adoptat, marţi, un text care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, cauzând îngrijorarea apărătorilor drepturilor LGBT.

În tot acest timp, guvernul lui Viktor Orban creşte restricţiile cu privire la aceste comunităţi minoritare.

Oraşul Munchen vrea să ceară permisiunea UEFA ca la meciul Germania-Ungaria stadionul să fie iluminat în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT, ca semn de protest împotriva acestei legi adoptate în Ungaria.

Sursa: Adevarul Zilei