Accident grav din cauza vremii: Zece morți, din care 9 copii

0
256

Zece persoane, din care 9 copii, au murit într-un groaznic accident care a avut loc în Alabama din cauza vremii nefavorabile.

Accidentul a avut loc sâmbătă. O coliziune în lanț a mai multor vehicule s-a petrecut pe o autostradă din Alabama. Multe dintre mașini au luat foc. Suprafața carosabilului era umedă.

Nouă copii și un adult au murit. În accidentul se sâmbătă au fost implicate 18 mașini.

Copiii decedați au vârste cuprinse între nouă luni și 17 ani. Majoritatea victimelor se aflau într-un microbuz al unui centru de plasament pentru fete abandonate, neglijate sau abuzate.

Șoferul microbuzului, o femeie, este singurul supraviețuitor din vehicul. Aceasta era și directoarea centrului de plasament.

Accidentul pare să se fi produs din cauza acvaplanării. Șoferii implicați în accident au pierdut controlul volanului. Din primele informații, în momentul accidentului nu ploua.

Statul american Alabama este în continuare puternic afectat de furtuna tropicală Claudette. Deja au fost provocate inundații și tornade. Zeci de case au fost distruse.

„Inimile noastre sunt atât de grele astăzi. Familia noastră din centru a suferit o mare pierdere. Este o tragedie”, a reacționat într-o postare pe Facebook organizația  non-profit Alabama Sheriffs Youth Ranches, care gestionează centrul de plasament.

Șeriful comitatului din Alabama spune că este cel mai îngrozitor accident pe care l-a văzut vreodată.

Alte cinci persoane au fost rănite în accident, a spus șeriful comitatului Butler, Danny Bond.

„A fost cel mai grav accident de circulație la care am asistat vreodată în viața mea”, a declarat șeriful.

Sursa: Adevarul Zilei