China dă din nou vina pe SUA. Epidemiolog chinez: Atenția privind originea Covid-19 ar trebui să se mute în america

0
295

China încearcă din nou să mute vina pe SUA în ceea ce privește originea coronavirusului. Un epidemiolog chinez afirmă că atenția privind originea coronavirusului ar trebui să se mute în Statele Unite.

China consideră că SUA ar trebui să fie ținta prioritară a următoarelor investigații. Presa chineză scrie că un studiu a scos la iveală faptul că boala ar fi circulat în SUA încă din decembrie 2019.

Conform Reuters, un studiu publicat săptămâna aceasta de Institutul Național pentru Sănătate din SUA arată că cel puțin șapte persoane din cinci state ale Americii s-au infectat cu SARS-CoV-2 cu câteva săptămâni înainte ca țara să raporteze oficial primul caz de infecție.

Un raport publicat în martie de China și OMS arată că cel mai probabil epidemia de Covid-19 a pornit din China. Se crede că virusul s-a transmis de la lilieci la om printr-o specie intermediară.

De cealaltă parte, Beijingul a promovat teoria conform căreia coronavirusul a ajuns în China prin intermediul produselor alimentare congelate importate din străinătate.

Zeng Guang, epidemiolog-șef la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, a declarat pentru ziarul chinez de stat Global Times că atenția ar trebui să se îndrepte spre Statele Unite.

„Toate subiectele legate de arme biologice din SUA ar trebui atent examinate”, este citat Zeng Guang.

Originea pandemiei de Covid – 19 este în continuare un motiv de tensiuni politice între China și SUA. Varianta oficială este că virusul a apărut în Wuhan, capitala provinciei Hubei din China.  

Sursa: Adevarul Zilei