Percheziții la o universitate de renume din București. Acuzații de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu (VIDEO)

0
288

Miercuri dimineață au loc percheziții la o universitate de renume din București. Acuzațiile sunt de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu.

Este vorba despre Universitatea Titu Maiorescu din Capitală. Există suspiciuni că ar fi fost vândute apartamente din cămine.

În total au loc 14 mandate de percheziție domiciliară în București și Ilfov.

„Astăzi, 16 iunie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, pun în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județul Ilfov, la o unitate de învățământ superior privat, la sediile/punctele de lucru ale unor societăților comerciale, precum și la locuințele unor persoane bănuite de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu”, transmite IGPR.

Imagini video din timpul intervenției pot fi văzute aici: https://youtu.be/8hR8n4xtQ8A

Vor fi puse în aplicare 32 de ordonanțe. Vor fi ridicate înscrisuri de la diferite instituții publice, notari publici și societăți comerciale.

Din cercetări a reieșit că, „din anul 2010 și până în prezent, persoane cu atribuții de conducere din cadrul unei unități de învățământ superior privat ar fi săvârșit acte materiale, care s-ar încadra în sfera acțiunii de traficare a unor bunuri în folosul altei persoane, acțiuni ce ar fi presupus supunerea unor bunuri imobile din patrimoniul/gestiunea unității unor operațiuni speculative, operațiuni în urma cărora persoane apropiate acestora ar fi obținut un profit, prin modalitatea vânzării unor apartamente construite din bugetul unității și fără respectarea contractului de concesiune încheiat între unitatea de învățământ și o instituție publică”.

De asemenea, în aceeași perioadă, „persoane cu putere de decizie din cadrul unității de învățământ superior privat ar fi acordat anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferențial (2 societăți administrate de aceeași persoană fizică), pe fondul unor legături personale preexistente între persoanele implicate în procesul decizional din cadrul unității de învățământ și persoana care asigura conducerea acestor societăți”.

Se pare că ar fi fost acordate anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferențial, în valoare de peste 121 de milioane de lei (24 de milioane de euro).

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.