Gabriela Firea, acuzații dure la adresa parlamentarilor: Nu le pasă de copii, cinism și inimă de piatră

0
359

Liderul PSD București, Gabriela Firea, a lansat un atac dur la adresa coaliției de guvernare, pe care o acuză că „nu îi pasă de copii”.

Mai clar, Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins amendamentul conform căruia alocațiile copiilor trebuiau să fie mărite de luna viitoare. Au fost 8 voturi „pentru” și 10 „împotrivă”. În acest sens, majorarea alocațiilor minorilor cu 20% de la 1 iulie nu va fi posibilă.

Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins, marţi, amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând cu luna următoare.  Au fost 8 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Astfel, prin acest vot, s-a respins majorarea alocaţiilor cu 20% de la 1 iulie.

Enervată de acest vot, senatoarea PSD Gabriela Firea a scris pe o rețea de socializare un mesaj dur la adresa parlamentarilor care au votat împotriva proiectului de lege. Din punctul său de vedere, politicienilor „nu le pasă de copii”.

Gabriela Firea: Cinism și inimă de piatră

 „Nu le pasă de copii! Cinism și inimă de piatră! Majoritatea PNL-USR din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților și-a respins până și propria Ordonanță care prevedea creșterea în etape a alocațiilor de stat pentru copii! Alocațiile nu mai cresc în acest an!

Cât despre ideea UDMR de a condiționa alocația copiilor de veniturile părinților, aceasta încalcă atât Constituția, cât și Decizia 277/2006 a CCR, care a concluzionat că toți copiii sunt egali și toți primesc, fără nicio discriminare, alocație de stat.

Altfel, statul vine deja în sprijinul copiilor din medii defavorizate, care primesc, pe lângă alocația de stat, și alocație pentru susținerea familiei, care este condiționată de prezența la școală”, a mai spus Gabriela Firea.

Sursa: Adevarul Zilei