Container cu 18 tone de DEȘEURI, oprit în Portul Constanţa Sud Agigea

0
333

 Deseurile urmau să ajungă la o firmă din Ialomița.

Un container sosit din Belgia ce conţinea aproximativ 18 tone de deşeuri (piese auto uzate), care urmau sa fie importate în România fără respectarea prevederilor legale a fost oprit în Portul Constanța.

Polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime Constanța, lucrători vamali, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu  și reprezentanți ai CJPC Constanţa, au descoperit  un container, sosit din Belgia, pentru o firmă de pe raza judeţului Ialomița care efectua activități de import în România.

Potrivit polițiștilor de frontieră echipa a constatat faptul că marfa din containerul controlat nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală: piese auto cu grad  de uzură de 20%.

Imagine

“În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deșeuri, piesele având un grad de uzură mai mare decât cel permis. Astfel, acestea nu pot fi puse în libera circulație pe teritoriul României și nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viața și sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora”.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale, încălcarea regimului deşeurilor și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale iar bunurile vor fi returnate firmei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.