Federaţia Română de Canotaj a anulat cantonamentul de dinaintea JO din cauza măsurilor dure impuse de japonezi

0
362

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a anunţat, joi, că a luat decizia, împreună cu conducerea tehnică a loturilor olimpice, să anuleze cantonamentul de dinaintea începerii Jocurilor Olimpice, care ar fi trebuit să aibă loc în Japonia, din cauza măsurilor dure impuse de organizatori.

„Nu am mai făcut acel cantonament din cauza măsurilor extrem de dure, aş putea să spun, pe care le-a impus partea japoneză. Împreună cu conducerea tehnică a lotului masculin şi feminin care fac deplasarea la Jocurile Olimpice am decis că cel mai bine este să stăm acasă şi să ne pregătim în linişte”, a declarat Elisabeta Lipă, potrivit Agerpres.

Ea speră să fi luat decizia potrivită, care să-i ajute pe sportivii români înaintea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Normal că există un inconvenient, dar dintre multe rele o alegi pe cea mai puţin rea şi eu sper să fi făcut alegerea cea mai bună şi cea mai potrivită pentru momentul în care ne situăm şi pe care îl trăim din cauza acestei pandemii”, a completat Lipă.

Loturile masculine şi feminine de canotaj ale României urmau să plece în Japonia cu două săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice unde ar fi trebuit să se pregătească pentru competiţia supremă.

Canotajul românesc va fi reprezentat la Jocurile Olimpice de la Tokyo de o delegaţie de 36 de sportivi, fiind reprezentat în 9 dintre cele 14 probe: patru rame masculin, patru rame feminin, dublu vâsle feminin – categorie uşoară, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin, 8+1 feminin, 8+1 masculin. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.