Incendiu la o hală de incinerare a deșeurilor periculoase

0
324

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la o societate de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi. Autorităţile au emis un mesaj RO-ALERT prin care avertizează asupra degajărilor masive de fum. Hala nu prezintă siguranță, plafonul s-a prăbușit, iar echipajele nu pot pătrunde în interior. Operatorul economic avea, în prezent, autorizația de operare suspendată, nefiind la primul incident de acest fel.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul a izbucnit în jurul orei 3:00, în comuna Brazi, la o hală de depozitare a unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate colectarea şi incinerarea deşeurilor periculoase. La ora 04.55, incendiul a fost localizat.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 mp, iar la faţa locului au fost mobilizate şase maşini de stingere, două autoscări, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

În urma incendiului, au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.

„Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie”, este mesarul RO-ALERT trimis de ISU Prahova.

În curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, motiv pentru care se ia în calcul ca în interiorul halei să fie surprinsă o persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.