Alexandru Rafila: În toamnă, s-ar putea să asistăm la un nou val al pandemiei

0
360

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a decarat că, cel mai probabil, se va repeta scenariul de anul trecut când, în vară, au scăzut mult cazurile de COVID-19 și nu exclude ca, din toamnă, să avem un nou val al pandemiei, însă mai mic, datorat vaccinării populației.

Rafila a adăugat că vaccinarea, în România, are nevoie de noi căi de comunicare și de atragere a oamenilor, mai ales în mediul rural.

„Se repeta, probabil, scenariul de anul trecut, doar ca cifrele sunt mult mai mici pentru ca deja o parte din populatie este imunizata, chiar daca Romania nu este printre tarile cu un procent important, vedeti ca avem vreo patru milioane si ceva de persoane care au fost vaccinate pana in momentul de fata. Comparati, de exemplu, cu Franta care are 30 de milioane din 60 vaccinate, jumatate din populatie a fost deja imunizata”, a spus Alexandru Rafila, luni, la un post TV.

„In mod evident, trebuie sa ne pregatim si sa continuam campania de vaccinare pana in toamna si daca se va atinge acel prag psihologic de 10 milioane cu atat mai bine, dar din ce vad eu nu cred ca aderenta la vaccinare nu va fi extraordinara in continuare, daca nu se gasesc noi cai de comunicare, de atragere a oamenilor sa se vaccineze, mai ales in mediul rural”, a mai spus Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.