Ministrul Turcan: Nu eliminăm pensionarea anticipată și nu creștem stagiul minim de cotizare

0
291

Ministerul Muncii spune că Guvernul nu intenționează să elimine pensionarea anticipată și nici să majoreze stagiul minim de cotizare pentru pensie. Declarația vine după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat Guvernul Cîțu că s-ar fi angajat în fața Comisiei Europene să nu mai majoreze pensiile, să desființeze pensionarea anticipată și să crească vechimea în muncă necesară pensionării.

„În ceea ce privește informația lansată în spațiul public, potrivit căreia „Guvernul vrea să crească stagiul minim de cotizare la pensie de la 25 de ani la 35 ani”, atragem atenția că potrivit Legii nr. 263/2010, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei cât și pentru bărbați, nu 25 de ani, și nu există nicio discuție care să vizeze majorarea acestuia”, arată Ministerul Muncii într-o postare pe Facebook.

„În același timp, MMPS nu a inițiat nicio discuție și nu există nicio intenție de a elimina pensionarea anticipată”, se mai arată în postare.

Ministerul Muncii mai precizează că vor fi recalculate pensiile, astfel încât cele mai mici să crească mai repede decât pensiile mari.

Președintele PSD a publicat, pe Facebook, un document cu antetul guvernului, în limba engleză, care prezintă detalii ale reformei sistemului de pensii din România. Potrivit documentului, Guvernul se angajează să adopte o nouă legislație a pensiilor până la finalul anului 2021.

„Deși nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Cîțu a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării”, a scris Ciolacu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.