Republica Moldova va primi încă 100.000 de doze de vaccin din partea României

0
323

România va dona Republicii Moldova încă 100.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 și va oferi câte 200.000 de doze pe lună din loturile disponibile la prețul negociat de UE. Hotărârile au fost luate ieri de Guvernul de la București. Decizia a fost salutată de președintele Republicii Moldova printr-un mesaj pe o rețea socială.

Maia Sandu: „O veste bună pentru cetățeni! România va oferi țării noastre încă o donație generoasă – 100.000 de doze de vaccin. Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova prin revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană. Le mulțumesc din suflet domnului Președinte Klaus Iohannis, Prim-ministrului Florin Cîțu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri.

Solicit Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să imunizăm cât mai mulți oameni cât mai repede. Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.