Cruce transportată pe munte, cu elicopterul, într-o operațiune dificilă

0
306

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a trecut la manșa elicopterului său și a efectuat un zbor dificil, transportând în ancoră, pe calea aerului, Crucea de la Mânăstirea Teiuș la Mânăstirea Piatra Scrisă.

Crucea de metal, luminată electric la sfințirea bisericii de lângă Caransebeș, înaltă de 12 m și cu o greutate de 800 kg, era nefuncțională de ceva timp și acoperită de fagii care au crescut în ultimii ani în Pădurea Teiuș. Recent, aceasta a fost demontată, restaurată și revopsită, înlocuindu-se componentele ruginite, iar iluminatul modificat cu leduri electrice.

Cu binecuvântarea Episcopiei Caransebeșului, crucea a primit o nouă Lumină pe Vârful de lângă Mânăstirea Piatra Scrisă, din apropierea comunei Armeniș. În schimb, la Mânăstirea Teiuș va fi amplasată până la Ziua Crucii o cruce mare din lemn, care se va încadra în pitorescul pădurii de lângă municipiul de pe Timiș și Sebeș. Împreună cu autoritățile locale, se mai intenționează ca până la următoarele sărbători pascale să fie construit la Mânăstirea Piatra Scrisă și un „Drum al Crucii”, pentru a se reconstitui drumul către dealul Golgotei, unde credincioșii să poată face pelerinajul de Sfintele Paști.

Deși vântul a fost destul de puternic, Romeo Dunca și voluntarii care au ajutat la această acțiune au reușit să o îndeplinească cu succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.