Rata de infectare a scăzut în București

0
453

Restricțiile de weekend vor fi ridicate în Capitală, a anunțat luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica. 

După ce rata de infectare a scăzut în București, autoritățile iau în calcul ridicarea unor anumite restricții. Luni, la un post de televiziune, Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat că, în ultimele 14 zile, rata de infectare în București a scăzut considerabil, acesta ajungând luni sub pragul de 3,5/1000 de locuitori. Astfel, există șanse mari ca restricțiile de weekend să fie ridicate.

„Am convocat deja un Comitet pentru Situații de Urgență, cerem opinia autorităților sanitare și luăm o decizie” a spus Alin Stoica, prefectul Capitalei, care a completat că efectele se vor vedea vineri, sâmbătă, duminică.

„Cinematografele și restaurantele nu-și schimbă programul, nici cele de spectacol. Doar sălile de fitness se deschid. Sub 3 la mie trebuie să coboare rata de incidență pentru redeschiderea treptată a restaurantelor” a spus prefectul, la Digi24.

„Ne așteptăm ca trendul să continue. Dacă nu apar lucruri neprevăzute, nu ar trebui să existe surprize” a subliniat el.

„Dacă se va decide astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică se vor aplica aceleași restricții ca-n zilele luni-joi. Astfel, magazinele se vor închide la 21:00, iar restricțiile de circulație se aplică după ora 22:00.

În ceea ce privește închiderea magazinelor la ora 20:00, fusese dată deja o derogare în acest sens pentru ziua de vineri, 30 aprilie”, a mai spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.