Florin Cîțu, ANUNȚ despre „marea relaxare” de la 1 iunie: „Am fost închiși două luni de zile și nu am revenit la normalitate, deci nu asta este soluția”

Premierul Florin Cîțu a făcut primele declarații despre relaxarea preconizată de la 1 iunie. Prim-ministrul a spus că nu vom reveni la normalitate 100% pe 1 iunie, dar se va face un prim pas spre acest obiectiv. Acesta a reiterat că doar o campanie de vaccinare de succes ne poate aduce la normalitate.

Premierul Florin Cîțu a participat joi la reuniunea Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19.

Ședința a avut loc la ora 16:00, la Palatul Victoria. După reuniune, toate ministerele vor face propuneri pentru relaxarea restricțiilor impuse în perioada pandemiei.

„A fost o întâlnire pe care o aștept de un an de zile, care ne dă speranță. Începem să ne gândim la revenirea la normalitate. Știu că o spun de foarte multe ori, dar depinde doar de noi, o campanie de vaccinare de succes ne poate aduce la normalitate.

Nu revenim la 1 iunie sută la sută, asta e clar. Este un prim pas. Nu revenim la normalitate fără vaccinare. Este singura soluție. Am fost închiși două luni de zile și nu am revenit la normalitate, deci nu asta este soluția”, a spus Florin Cîțu, joi.

„Eu aș vrea să fie redeschis totul mai devreme. Sunt avansate discuții pentru teste pilot pentru Teatrul Național și Opera Națională.

Dacă ne vaccinăm, vom renunța și la mască. Trebuie să ne gândim după ce avem ținta de 10 milioane de vaccinați, până atunci nu are rost”, a mai punctat prim-ministrul.

Florin Cîțu, despre revenirea la școală a elevilor și teste non-invazive: A fost o discuție

„A fost o discuție, în acest Comitet, tangențială. Ministerul Sănătății și Ministerul Educației se uită care este situația vor vedea cum vor reveni copiii la școală. Să vedem ce concluzii au cele două ministere și apoi vom comunica”, a spus Florin Cîțu.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri