SPRIJIN PENTRU COPIII AFECTAȚI DE INUNDAȚII: CONSILIERE, RECHIZITE ȘI GHIOZDANE PENTRU ELEVII DIN GALAȚI. ANUNȚUL MINISTRULUI EDUCAȚIEI

0
7

Întreaga comunitate școlară se mobilizează pentru a-i sprijini pe copiii din județul Galați să se reîntoarcă la cursuri cât mai repede, a declarat miercuri ministrul Educației, Ligia Deca. Eforturile se concentrează pe oferirea de consiliere, asigurarea de rechizite și ghiozdane, precum și pe colectarea de produse de primă necesitate pentru familiile afectate de inundații.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor emoționale ale elevilor și părinților, CJRAE Galați a pus la dispoziție o linie telefonică dedicată consilierii individuale. Cei care au nevoie de sprijin pot suna la numărul 0771 390 833 pentru a beneficia de serviciile de consiliere oferite de specialiști.

De asemenea, Ministerul Educației centralizează necesarul de mobilier și resurse didactice pentru unitățile de învățământ afectate și va aloca fonduri pentru achiziționarea acestora, asigurând astfel condițiile optime pentru desfășurarea cursurilor.

Solidaritatea dintre inspectoratele școlare județene este evidențiată de gesturile de sprijin ale ISJ Ialomița, care va trimite pachete de rechizite pentru copiii din Galați, și ale ISJ Dâmbovița, care va dona ghiozdane elevilor afectați.

În același timp, Inspectoratul Școlar Județean Galați a organizat o acțiune de colectare a produselor de primă necesitate, cu două centre de colectare: Cantina Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” Galați și Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza” Tecuci. O parte dintre produsele colectate au fost deja distribuite în localitățile Cudalbi și Pechea. Centrele de colectare rămân deschise permanent în timpul zilei pentru a facilita donațiile.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat importanța mobilizării întregii comunități pentru a-i ajuta pe copiii afectați să revină la școală cât mai curând posibil. „Suntem o comunitate mare, iar mobilizarea noastră înseamnă revenirea copiilor la şcoală cât mai repede”, a declarat Deca pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.