VIDEO Leonard Munteanu, nutriționist: Este esențial să fim atenți la „combustibilul” cu care alimentăm organismul

0
111

Alimentația adecvată, lipsa stresului, sportul și un somn liniștit sunt doar câteva dintre elementele care ne mențin sănătoși și ne prelungesc viața. Asta susține și Leonard Munteanu, de 48 de ani, specialist în nutriție, singurul fish somelier certificat din România și trainer.

Totul a început ca un hobby, în anul 1993, iar de 10 ani practică nutriția în mod oficial. A condus chiar și centrul de detoxifiere al unui hotel important din Poiana Brașov. În prezent este business asociat la site-ul vitalmin.ro. O platformă online de suplimente alimentare unde oferă și consultanță în nutriție. Leonard Munteanu este specializat și în training, coaching, formare adulți, inteligență emoțională și managementul stresului. În ultimii 10 de ani a ajutat sute de persoane cu o stare de sănătate precară. Adaptează pentru fiecare în parte un tratament care se dovedește extrem de eficient pentru îmbunătățirea sănătății celor care i-au trecut pragul. 

Trebuie să fim foarte atenți la tot ceea ce consumăm. Pentru că în urma unui stil de viață inadecvat și a unei alimentații nesănătoase apar cele mai multe boli. <Combustibilul> cu care alimentăm organismul este esențial. Postul intermitent sau chiar postul negru au avut efecte pozitive în cazul multor pacienți. Cei care apelează la noi trebuie să știe că întreg tratamentul este adaptat pentru fiecare persoană. Cei care ajung la noi au parte în primul rând de o consiliere, iar apoi, împreună, stabilim tratamentul, evident ținând cont chiar și de bugetul fiecăruia”, ne-a declarat Leonard Munteanu. 

Prevenția, cea mai importantă

Leonard pune mare accent pe prevenție. Dorește să-i facă pe oameni să conștientizeze că este mult mai bine și mai ușor să previi, decât să vindeci o anumită boală. Recomandă tuturor să apeleze la specialiști în nutriție din timp, pentru că mai târziu poate fi prea târziu. 

Nouă zecimi din fericirea omului se bazează pe sănătate, spunea cineva. Căci dacă nu avem sănătate, cu greu ne mai putem bucura de ceea ce avem și suntem. Iar dacă mai suntem și săraci, și bolnavi, este și mai greu. Majoritatea bolilor de care suferă românii sunt boli ale stilului de viață, în care alimentația joacă un rol esențial. De aceea este important să știm ce să mâncăm și ce să evităm pentru a menține sau chiar îmbunătăți starea de sănătate. Prevenția este mai ieftină și mai ușoară decât tratamentul. Haideți să învățăm și cum funcționează corpul uman și de ce combustibil are nevoie. Că multe știm despre altele, dar despre corpul nostru prea puțin. Spunea Linus Pauling, laureat cu două premii Nobel, că nutriția optimă este medicina de mâine”, este de părere Leonard Munteanu, specialist în nutriție. 

Alimentele care ne deteriorează starea de sănătate

Atunci când vorbește despre alimentele care nu au ce căuta în meniul nostru de zi cu zi, Leonard trage un semnal de alarmă: „Alimentația influențează sănătatea în proporție de aproape 50%. Apoi intervin emoțiile, stresul, sedentarismul, hidratarea, calitatea și cantitatea somnului, șocurile emoționale și genetica. Alimentele ultraprocesate, cum ar fi chipsurile, băuturile carbogazoase, unele preparate din carne, care conțin aditivi, grăsimi, zahăr, arome, amelioratori sau tot felul de ingrediente industriale, efectiv nu trebuie să existe în alimentația noastră. Ne fac mai mult rău decât ne putem imagina. Multe dintre ele creează dependență și sunt realizate cu scopul de a înlocui produsele naturale, de aceea au un gust atât de intens.” La capitolul alimente recomandate, Leonard ne sfătuiește: „Recomand cu încredere cerealele integrale, legumele și fructele proaspete și de sezon, proteinele de calitate, vegetale sau animale, dar să fie cât mai naturale. Esențial este găsim un echilibru între Omega 3 și Omega 6”. 

Unicul fish somelier din țara noastră

În planurile de nutriție pe care le recomandă pacienților săi, Leonard Munteanu are un mare atuu. Este singurul somelier de pește din România. În acest fel putem primi de la el recomandări profesionale, certificate și avizate în ceea ce privește consumul de pește. Ce prespune să fii somelier de pește ne spune chiar Leonard:

Inițial, denumirea de somelier a fost folosită în legătură cu vinurile. Treptat, din nevoia de a acredita specialiști, această denumire a fost extinsă și altor domenii: cafea, brânzeturi, pâine și, mai recent, la pește. Singurul loc din Europa unde se certifică somelier de pește, începând cu anul 2017, este în Germania, în orașul Bremerhaven, printr-un parteneriat între Transgourmet Seafood Akademie, Camera de Comerț și Industrie Bremen, Laboratorul de Cercetare și Dezvoltare Produse Industriale TTZ Bremerhaven și revista de specialitate Fish Magazine. Un somelier de pește este un specialist în acest domeniu, care vă poate da recomandări competente, având în spate o pregătire temeinică nemțească în domenii precum merceologie, pescuit industrial și acvacultură, sustenabilitate, nutriție, analiză senzorială și evaluarea calității, marketing, cu accent pe trendurile de consum alimentar”.

În încheiere, Leonard Munteanu, pe care-l găsiți pe site-ul Vitalmin.ro, dar și pe canalul de Youtube sau pagina oficială de Facebook, ne-a spus care sunt cele mai mari satisfacții profesionale:

Când vezi că un om care abia se ține pe picioare atunci când vine prima dată la o ședință este schimbat în totalitate în bine după câteva luni, atunci mă simt fericit și chiar împlinit. Am avut destule cazuri de persoane care abia reușeau să urce câteva scări la început, iar în urma schimbarilor in alimentatie parcă au revenit la viață. Nu există satisfacție mai mare decât să vezi un om care a fost bolnav că este sănătos”. 

 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.