ALEGERI PREZIDENȚIALE SUA 2024: CENTRELE DE VOTARE, PROTEJATE CU DRONE, LUNETIȘTI ȘI GEAMURI ANTIGLONŢ

0
8

Poliţia Capitoliului a desfășurat în urmă cu câteva zile un exerciţiu de evacuare la care au participat 12 elicoptere.

Centrele de votare din Statele Unite ale Americii sunt protejate, marți, 5 noiembrie, cu drone, lunetiști și geamuri antiglonț, în urma celei mai violente campanii prezidențiale din istoria acestei țări.

Sute de echipamente de securitate, printre care se numără şi veste antiglonţ şi chiar un buton de panică conectat la numărul de urgenţă vor asigura buna desfăşurare a zilei alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

Departamentul de Justiţie al SUA urma să trimită observatori electorali în 86 de jurisdicţii din 27 de state, inclusiv în cele considerate cheie pentru rezultatul final al scrutinului.

De altfel, la aceste alegeri prezidențiale din Statele Unite ale Americii va fi înregistrat cel mai mare număr de observatori federali din istorie.

Măsuri de siguranță la Capitoliul SUA

Climatul de polarizare din ţară a escaladat progresiv până la cote fără precedent, de când, pe 6 ianuarie 2021, susţinătorii fostului preşedinte şi actualului candidat republican Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul SUA în momentul în care Congresul certifica victoria în alegeri a actualului preşedinte Joe Biden.

Poliţia Capitoliului, conştientă că asaltul din anul 2021 s-ar putea repeta, a desfășurat în urmă cu câteva zile un exerciţiu de evacuare la care au participat 12 elicoptere, potrivit reţelei Fox News citate de Agerpres.

De-a lungul acestei legislaturi, Donald Trump și mulți dintre aliaţii săi republicani au continuat să alimenteze teoria fraudei electorale în alegerile din 2020, iar în timpul actualei campanii electorale au pregătit terenul pentru a recurge la aceeaşi strategie în cazul în care republicanul va pierde în faţa rivalei sale, democrata Kamala Harris.

Pentru a preveni apariţia protestelor violente, aşa cum s-a întâmplat în anul 2020 împotriva birourilor electorale din comitate, statele, mai ales cele mai contestate, au alocat milioane de dolari guvernelor locale pentru a-şi consolida securitatea.

Acesta este cazul Maricopa, cel mai mare comitat din Arizona, unul dintre statele cheie la aceste alegeri, care, după ce Donald Trump a susţinut în mod fals că a câştigat la ultimele alegeri, a fost ţinta a numeroase demonstraţii la birourile electorale.

Mai multe şcoli şi biserici din Arizona care au fost folosite drept centre de votare în trecut nu vor mai juca rolul de secţii de votare în acest an, potrivit unui oficial electoral local. Decizia a fost luată din cauza îngrijorărilor referitoare la posibile violențe.

Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă (LDS), care are peste 400.000 de membri în Arizona, a oferit mai multe spaţii pentru a fi folosite ca centre votare pentru a umple acest gol.

Secretarul de stat al statului Arizona, Adrian Fontes, a explicat într-o conferinţă de presă că se vor lua măsuri de precauţie extreme şi se va întări securitatea cu drone, lunetişti pe acoperişuri, detectoare de metale şi „bariere fizice” la intrările în centre de votare.

În alte comitate din ţară, cei care se ocupă de paza centrelor de vot vor fi protejaţi de veste antiglonţ şi vor purta la gât un buton de panică conectat la numărul de urgenţă.

Unul dintre principalele obiective ale acestei coordonări între forţele locale şi funcţionari s-a concentrat pe pregătirea acestora pentru posibile scenarii. Au avut loc simulări de atacuri armate, iar funcţionarii au învăţat să se baricadeze şi să facă garouri pentru a şti cum să acţioneze în cazul unui episod violent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.