ALEGERI ÎN REPUBLICA MOLDOVA: SUA, ÎNGRIJORATE DE O INGERINŢĂ A RUSIEI ÎN TURUL DOI

0
4

„SUA sunt îngrijorate că Rusia va încerca din nou să îi împiedice pe moldoveni să îşi exercite dreptul suveran de a-şi alege propriii conducători”, a transmis secretarul de stat american Antony Blinken.

Statele Unite ale Americii şi-au exprimat marţi, 22 octombrie, îngrijorarea în legătură cu o ingerinţă a Rusiei în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, ce va avea loc pe 3 noiembrie.

„Odată cu apropierea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în Republica Moldova, pe 3 noiembrie, SUA sunt îngrijorate că Rusia va încerca din nou să îi împiedice pe moldoveni să îşi exercite dreptul suveran de a-şi alege propriii conducători”, a transmis secretarul de stat american Antony Blinken.

SUA, acuzații la adresa Rusiei

De altfel, SUA au acuzat deja Rusia că a făcut tot ce a putut pentru a perturba alegerile şi referendumul, cu scopul de a submina democraţia Republicii Moldova, mai ales prin intermediul unei finanţări ilicite, cumpărării de voturi, dezinformării şi activităţilor cibernetice rău intenţionate.

Cetăţenii Republicii Moldova au aprobat la limită, duminică, principiul unei aderări la Uniunea Europeană, dar rezultatul extrem de strâns pare un afront la adresa preşedintei proeuropene Maia Sandu, potrivit agenției de presă AFP citată de Agerpres.

Candidata în vârstă de 52 de ani s-a clasat în frunte în primul tur al alegerilor prezidenţiale în această ţară cu 2,6 milioane de locuitori, dar se pregătește pentru un al doilea tur dificil.

Statele Unite ale Americii au acuzat Rusia că a cheltuit milioane de dolari într-o încercare de a influenţa rezultatele alegerilor în această fostă republică sovietică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.