LA MIERCUREA-CIUC S-A ÎREGISTRAT CEA MAI SCĂZUTĂ TEMPERATURĂ DIN ȚARĂ, VINERI DIMINEAȚĂ

0
3

Aceste temperaturi sunt mai scăzute decât normalul perioadei, dar nu sunt ceva neobișnuit pentru județul Harghita.

Vineri dimineață, stația meteo de la Miercurea-Ciuc a înregistrat cea mai scăzută temperatură din țară, de minus 7,6 grade Celsius.

Temperatura a fost înregistrată între orele 6:00 și 7:00 și a fost determinată de o masă de aer rece și un regim anticiclonic, a declarat meteorologul previzionist de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Ovidiu Câmpean

Şi în celelalte localităţi harghitene s-au înregistrat temperaturi negative şi a căzut brumă.

Potrivit lui Ovidiu Câmpean, la Topliţa au fost minus 5,3 grade Celsius, la Joseni s-au înregistrat minus 4,9 grade, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-a consemnat o valoare de minus 1,8 grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură, în 1988

De asemenea, a fost înregistrat şi fenomenul de inversiune termică, la staţia de munte Bucin temperatura fiind mai ridicată, de minus 1,9 grade Celsius.

Aceste temperaturi sunt mai scăzute decât normalul perioadei, dar nu sunt ceva neobișnuit pentru județul Harghita.

De altfel, cea mai scăzută temperatură a zilei de 18 octombrie la Miercurea-Ciuc a fost în anul 1988, când s-au înregistrat minus 11 grade Celsius.

Meteorologul a precizat că, în zilele următoare, vremea rămâne rece dimineaţa şi frumoasă ca aspect în cursul zilei, fără să se înregistreze precipitaţii, iar apoi va încălzi treptat, dar dimineţile vor fi tot răcoroase.

„Practic, va fi o toamnă frumoasă, dar rece dimineaţa”, a conchis acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.