PASTILA PENTRU SUFLET

0
66

Știai că?

Legătura strânsă există nu doar între Crăciun şi Bobotează, ci şi între Bobotează şi Vinerea Mare. Păcatele noastre asumate de Mielul lui Dumnezeu în Iordan sunt ispăşite pe Cruce. De aceea, pe crucile de binecuvântare de lemn sunt sculptate, pe o parte, Botezul Domnului, iar pe cealaltă, Răstignirea. Deci, ceea ce a început în Iordan continuă pe Golgota. Botezul are o orizontală și o verticală, asemenea crucii.
Orizontala este -Evanghelistul Matei spune: „îndată cerurile s-au deschis”. „S-au deschis” arată că, dacă în urma neascultării lui Adam, cerurile s-au închis și omul a pierdut comuniunea cu Dumnezeu, de astă dată, prin deplina ascultare a lui Hristos (noul Adam) de Tatăl până la moarte, şi încă moarte pe cruce, cerurile se deschid din nou și omul poate să dobândească comuniunea cu Dumnezeu. Raiul este redeschis.
Verticala este -Când Hristos iese din apa Iordanului, Duhul Sfânt a întărit cuvântul Tatălui despre Hristos: „acesta este Fiul meu cel iubit”, aducând din cer oamenilor împăcarea cu Dumnezeu.
Orizontala și verticala noastră când încep? În clipa în care cineva se botează cu Botezul creștin. Aceeași măreţie care a înconjurat Botezul Domnului nostru Iisus Hristos înconjoară și botezul nostru, intrarea noastră ca membri în Împărăţia lui Dumnezeu. Să nu uităm că și la botezul nostru cerurile s-au deschis și ne-am îmbrăcat întru Hristos. Odată cu iertarea păcatelor, am primit de Sus înfierea duhovnicească și arvuna învierii și a vieții vesnice.
De la Botez, creștinul își ia crucea și-l urmează pe Hristos în fiecare zi a vieții lui.
Să nu uităm că: „prin Cruce a venit bucurie la toată lumea”!- Parohia Ortodoxa ,,Sfintii Voievozi”, Falticeni.

Pilda zilei

Apa învaţă viaţa corectă

Un sfânt de pe Muntele Athos a fost întrebat de ucenicii săi: „De-atâta timp stai aici pe malul râului şi te uiţi în apă. Ce vezi tu aici?”. Sfântul nu dădu niciun răspuns şi nu-şi întoarse privirea de la curentul apei pe care-l urmărea. În cele din urmă spuse: „Dumnezeu ne învaţă cum trebuie să trăim, dându-ne exemplul apei. Apa, unde curge, duce viaţă cu sine şi o împarte celor care au nevoie de ea. Este bună şi generoasă. Ştie să netezească denivelările terenurilor. Este dreaptă. Fără să ezite, cade de pe acoperişuri în adâncuri. Este curajoasă. Suprafaţa ei este netedă, dar poate forma valuri adânci. Este înţeleaptă. Rocile şi stâncile care îi stau în cale le ocoleşte. Ştie să suporte. Dar puterea sa blândă este la treabă ziua şi noaptea pentru a da la o parte obstacolele. Este perseverentă. Oricâte serpentine ar trebui să ia asupra ei, nu-şi pierde din vedere direcţia spre ţelul ei veşnic, spre mare. Este conştientă de scopul ei. Şi oricât de murdară devine, se străduieşte fără încetare să devină curată. Are putere să se reînnoiască. De aceea, spuse Sfântul, privesc în apă. Dumnezeu mă învaţă prin exempul ei viaţa corectă”.

Sursa: Realitatea Spirituala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.